Raspisan natječaj za fotografiju hrvatskih redovnica i redovnika 2015.

photo2015_360_240_80_s_c1

Poštovani redovnici i redovnice,

U organizaciji Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica u povodu Godine posvećenoga života raspisan je natječaj za fotografiju hrvatskih redovnica i redovnika. Natječaj ima nakanu potaknuti hrvatske redovnice i redovnike, od novicijata nadalje, na stvaranje fotografskih radova protkanih kršćanskim vrednotama.

Nakon provedenoga natječaja najuspjeliji će radovi – prema ocjeni stručnoga ocjenjivačkog suda – biti objavljeni u katalogu, kao sintezi fotografske kreativnosti hrvatskoga redovništva danas.

Natječaj je otvoren od blagdana sv. Dominika 8. kolovoza do blagdana sv. Franje Asiškoga 4. listopada 2015. godine, a predstavljanje kataloga s najuspjelijim fotografskim radovima te izložba najuspjelijih fotografija planira se za kraj Godine posvećenoga života. Najuspjeliji radovi bit će nagrađeni.

Radovi koji se šalju na natječaj trebaju biti do sada neobjavljeni i neizloženi. Radovi trebaju tematski odgovarati natječaju: Bog, vjera, nada, ljubav, život, molitva, euharistija, radost, zajedništvo, Crkva, Blažena Djevica Marija, hrvatski sveci i blaženici, sluge i službenice Božje, svećenici, redovnice, redovnici, posvećeni laici, hodočašća, apostolat.
Autor se smije prijaviti s najviše dva fotografska rada, ne starija od 2014. godine.

Fotografije smiju biti u boji i crno-bijele. Fotografije ne smiju biti digitalno obrađene i ne smiju imati okvir. U jednom dokumentu smije biti isključivo jedna fotografija, kolaži su isključeni.
Fotografije se šalju isključivo u digitalnom obliku u .jpg / .jpeg/ formatu pojedinačne veličine fotografije ne veće od 4 MB, a ne manje od 1 MB.
Uz radove treba poslati i popunjen prijavni obrazac koji je priloženo ovoj poruci. Autor u prijavnici, uz osobne podatke, treba navesti naziv, mjesto i godinu nastanka fotografije.

Fotografije i popunjeni prijavni obrazac treba poslati organizatoru u elektroničkom obliku na e-adresu: redovnicka.umjetnost@gmail.com.

Sve dodatne informacije i prijavni obrazac za natječaj za fotografiju, mogu se pronaći na mrežnim stranicama www.redovnistvo.hr. Informacije se mogu dobiti i na broju mobitela 099 8134 964.

Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica
Prilaz Gjure Deželića 75
HR-10 000 Zagreb
Tel.: +385 (01) 37-64-281
Faks: 37-64-280
konferencija@redovnistvo.hr
www.redovnistvo.hr

Tekst natječaja za fotografiju 2015.

Prijavni obrazac