Franjevačka provincija
Sv. Jeronima U DALMACIJI I ISTRI

Proglas povodom biskupskog ređenja i preuzimanja službe krčkog biskupa mons. dr. Ivice Petanjka

Proglas1

Apostolski administrator Krčke biskupije biskup Valter Župan u povodu biskupskog ređenja i preuzimanja službe krčkog biskupa mons. dr. Ivice Petanjka uputio je proglas svećenicima i redovnicima, redovnicama i vjernicima laicima biskupije.

Proglasom biskup Župan poziva na biskupsko ređenje i preuzimanje službe koje će se održati na 5. korizmenu nedjelju, 22.ožujka u krčkoj katedrali s početkom u 11 sati.

Vjerujemo da su se sve naše župe uključile u molitvenu pripravu na taj radosni događaj. Sada vas sve pozivam na sudjelovanje u ovom svečanom slavlju po kojem ce Krčka biskupija dobiti novog pastira. Iako će Hrvatska radiotelevizija direktno prenositi slavlje iz katedrale, pozivam sve koji mogu da osobno prisustvuju ređenju. Neka se još jednom pokaže jedinstvo u molitvi i podrška cijele Biskupije svome pastiru, stoji u proglasu. Poseban poziv biskup Župan upućuje vjeroučiteljima i odgojiteljicama u vjeri, članovima župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, te župnih Caritasa, kao i molitvenih zajednica, Pokretu za život, članicama Apostolata za duhovno majčinstvo žena “Marica Stanković”, te mladima, kao i predstavnicima svih krčkih župa da uveličaju ovo slavlje. Starije, bolesne i nemoćne vjernike poziva da svoju molitvu i žrtvu prikažu Gospodinu za svoga biskupa kojemu će one zasigurno biti najljepši ukras toga svečanoga dana.
Nadalje, biskup Župan ističe kako će Krčka biskupija svom novom biskupu pokloniti štap – pastoral. Iako se po župama za ovaj dar neće prikupljati posebni prilozi vjernika, oni koji bi svojim novčanim darom željeli sudjelovati, mogu ga donijeti u svoj župni ured, ili na dan biskupskog ređenja ubaciti u milostinju u katedrali.
Na kraju proglasa biskup Župan sve potiče na ustrajnu molitvu za novoga biskupa, te zaziva Božji blagoslov i zagovor Majke Marije i sv. Kvirina na cijelu Krčku biskupiju.