Pjesnici pod platanom

U noći punog mjeseca, dana 19. studenog 2016., pod starom platanom samostana iz 15. stoljeća u Pridvorju, Konavle, susreli su se hrvatski pjesnici iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

U sklopu programa otvaranja samostana za kulturne i duhovne programe šesnaest pjesnika darovali su po tri pjesme za pjesnicki zbornik „Pjesnici pod platanom“, te na temelju toga susreli su se i govorili svoje stihove u punoj dvorani drevnog samostana.

Počasni gost večeri bio je uvaženi pjesnik i akademik Luko Paljetak. Program je vodio Dragan Mucibabić. Sudjelovali su slijedeći pjesnici: Suzana Lovrić, Neda Dukarić Kostelac, Franka Fani Kohn, Antonia Budano, Marijana Kohn Dedović, Joso Živkovć – Soja, Petar Obad, Stanko Krnjić, Vedran Strmečki, Željko Barišić, Siniša Matasović, Adrijan Vuksanović, Vlaho Baule, Dragan Mucibabić, Ivan Kramar i Zdravko Odorčić.

Nakon službenog programa pjesničko druženje nastavljeno je u umjetničkoj galeriji dr. Franjo Basić, gdje su pjesnici nastavili govoriti svoje stihove. Susret je oduševio posjetitelje s područja Konavala.

fra Ivo Kramar