Otkrivena slika u spomen na našega brata fra Berislava Ostojića

Prva obljetnica smrti člana Franjevačke provincije sv. Jeronima u Istri i Dalmaciji fra Berislava Ostojića obilježena je u ponedjeljak 15. kolovoza u školskom centru “Kardinal Stepinac” u Hurlinghamu (Buenos Aires). Djelatnici i učenici školskog centra zahvalili su za život toga hrvatskog franjevca, koji se s “velim žarom i ljubavi posvetio svojoj voljenoj obitelji Centra Stepinac”. O životu fra Berislava govorio je prof. Marcelo Bottoni.

Na kraju svečanosti fra Jordan Ostojić, rođeni brat fra Berislava, blagoslovio je i otkrio sliku napravljenu u majoliki. U središtu slike nalazi se lik fra Berislava ispod kojega je ispisano na španjolskom jeziku “Dejen que los ninos vengan a mi! (Mateo 19,14) Gracias Padre Bero!”, u hrvatskom prijevodu “Pustite malene k meni!” (Mt 19,14) Hvala o. Bero”. Na slici se nalazi i lik Majke Božje iz Lujana, te pokaznica.

Fra Berislav rođen je 21. prosinca 1946. godine u izbjeglištvu u Andolfu, biskupija Linz, od oca Ljudevita i majke Marije, r. Odak. Kao dijete s obitelji je preselio u Argentinu. U franjevački novicijat ušao je 20. prosinca 1964. godine. Prve zavjete položio je 6. siječnja 1966., a vječne 21. prosinca 1969. Teologiju je studirao u Bologni, a za svećenika je zaređen 20. svibnja 1971. godini u Modeni.

Bio je misionar u Argentini, župnik župe Sto. Cristo u Jose Ingenierosu. Također bio je ispovjednik kardinala Bergoglia, a svojevremeno i ravnatelj osnovne škole u centru “Kardinal Stepinac” u Hurlinghamu, gdje je u svojoj sobi i preminuo.

IKA