Ministar Grlić Radman uputio pismo zahvale fra Josipu Peraniću

Ministar vanjskih i europski poslova Republike Hrvatske dr. sc. Gordan Grlić Radman uputio je u ponedjeljak 22. travnja 2024. pismo zahvale našem bratu fra Josipu Peraniću, koji je na službi u Argentini, a povodom mise koju je početkom travnja predslavio tijekom posjeta ministra Grlića Radmana Argentini. Pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani i dragi fra Jozo,

želim još jednom izraziti veliku zahvalnost, osobno i u ime izaslanstva, na predivnoj svečanoj misi za Domovinu, koju ste održali tijek mog posjeta Hrvatskom katoličkom središtu „Sveti Nikola Tavelić”, koji predano vodite već dugi niz godina. Pred prepunom hrvatskom crkvom, Vaša nadahnuta propovijed obogatila nas je sve i ispunila ponosom i radošću što svi pripadamo istom kulturnom i rodoljubnom krugu, ujedinjeni u našoj katoličkoj vjeri. Biti na misi koja se vodi na hrvatskom jeziku, uz glazbu i pjevanje i mlade u hrvatskim narodim nošnjama, a udaljeni tisućama kilometara od Domovine, nezaboravan je doživljaj i na tome Vam od srca zahvaljujem.

Dragi fra Jozo, ugodan i zanimljiv razgovor koji sam vodi s Vama dajem mi nadu da će se hrvatska tradicija, kultura, vjera i baština i dalje održati u Argentini, gdje su franjevci prisutni već gotovo 100 godina, a Vi ih predstavljate na najbolji mogući način. Hrvatska dijaspora u Argentini i Buenos Airesu ponosna je i sretna da Vas ima u svojoj zajednici, jer brižno i s puno ljubavi prilazite svakom ponaosob, u dušu poznate svakog pojedinca i znate ublažiti sve obiteljske ili osobe brige.

Srdačno i toplo Vas pozdravljam i želim Vam puno osobne sreće i zadovoljstva te dobro zdravlje.

dr. sc. Gordan Grlić Radman