Koncert povodom 20. rođendana Zbora mladih Župe Presvetog Srca Isusova

Dvadeset i četiri srca su u subotu navečer, 26. veljače 2017. godine, zajedno slavila i častila Gospodina i Blaženu Djevicu Mariju u do kraja ispunjenoj crkvi sv. Frane u Zadru. Koncert organiziran povodom dvadesetog ‘rođendana’ Zbora mladih Župe Presvetog Srca Isusova iz Zadra na Voštarnici, okupio je mnogobrojne vjernike koji su došli kako bi se zajedno sa Zborom radovali u Gospodinu, te mu zahvalili za sve blagoslove kojima nas svakodnevno obasipa.

Koncert je otvorio župnik župe Presvetog Srca Isusova fra Božidar Šustić koji je prigodnim riječima predstavio zbor, njegovo djelovanje tijekom proteklih godina te zahvalio svim svećenicima i časnim sestrama koji su u tom proteklom razdoblju u mnogome pridonijeli radu i angažmanu Zbora mladih. Fra Božidar je istaknuo kako je Zbor mladih Župe Presvetog Srca Isusova očiti primjer ljepote koja proizvire iz međusobne podrške i pomoći vjernika i svećenika, te zahvalivši mladima potaknuo ih i na daljnji, kao i do sad, predani rad u služenju Gospodinu pjevanjem.

Predvođen maestrom Ivom Grubić, profesoricom violine i voditeljicom Zbora, Zbor je otpjevao desetak pjesama popraćenih meditacijama. Koncert je otvoren izvedbom Psalma 34, Gledajte u Gospodina i razveselite se, a zatvoren radosnom i nadahnutom izvedbom pjesme Djeluj kroz mene. Nakon završetka koncerta, voditeljica Zbora Iva Grubić zahvalila je svima prisutnima koji su pomogli uzveličati ovaj događaj. Zahvalila se Gospodinu Bogu koji je jedini vrijedan svake naše hvale, te svim fratrima i časnim sestrama koji su pratili i hrabrili Zbor u njihovom dugogodišnjem nastojanju da proslave Gospodina svojim glasovima i instrumentima.

Posebno iznenađenje priredio je fra Gabrijel Škibola, bivši župni vikar, koji je došao iz Pule gdje sada vrši službu župnika sudjelovati u radosti ovih mladih, te je na kraju svakom članu zbora darovao bijelu ružu, aludirajući pritom na autorsku pjesmu Marijo, ružo bijela (Ante Relja/Iva Grubić) koja je također izvedena na koncertu.

Duh Sveti je uistinu bio na djelu te večeri. Radost, predanje, ljubav, mir i služenje mogli su se osjetiti i doživjeti na licima mladih koji su nesebično darovali sate i sate vježbanja da bi dostojno proslavili Gospodina svojim glasovima, riječima i svirkom. Došli su se zahvaliti za sve darove koji su im nesebično darovani i na taj način odati hvalu Bogu koji je sve tako čudesno uredio. Oduševljenje i radost bili su primjetni i na licima posjetitelja koji su pozorno pratili svaku pjesmu te ju pljeskom nagradili. Nakon ovog koncerta možemo bez straha reći da je Crkva Božja u Zadru živa i plodonosna te zahvaliti Bogu da je tako!

Andrea Jerković