Fra Pavle Ivić položio prisegu vjernosti i ispovijest vjere

Na spomendan sv. Ivana Pavla II., 22. studenog, u poslijepodnevnim satima pred zadarskim nadbiskupom mons. dr. Želimirom Puljićem u Kapeli sv. Marka i zadarskih zaštitnika u Nadbiskupskoj palači u Zadru fra Pavle Ivić, kandidat za đakonat, položio je prisegu vjernosti i ispovijest vjere.

Nakon uvodne molitve nadbiskupa Puljića, fra Pavle je izgovorio ispovijest vjere, a zatim i prisegu vjernosti dodirujući evanđelistar. Nadbiskup Želimir izrazio je radost što fra Pavle odgovornom spremnošću prihvaća živjeti, svjedočiti i naviještati Kristovo evanđelje te je pozvao kandidata za đakona da osobito u ovim danima pred ređenje bude otvoren Duhu Božjemu.

U pratnji fra Pavla je bio fra Bojan Rizvan, definitor i tajnik Provincije te župnik Župe Presvetog Srca Isusova na Voštarnici gdje će fra Pavle vršiti đakonsku službu. Đakonsko ređenje fra Pavla Ivića bit će u subotu, 24. listopada u Crkvi sv. Frane u Zadru, a za đakona će ga zarediti mons. dr. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik HBK.