Čestitka kardinala Bozanića imenovanome krčkom biskupu fra Ivici Petanjku

fra ivica petenjak

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je čestitku imenovanome krčkom biskupu fra Ivici Petanjku. Čestitku koju je objavio Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije prenosimo u cijelosti:
“Dragi biskupe Ivica! Nakon što smo se ovih dana u više navrata čuli putem telefona te sam Vam tom prigodom čestitao imenovanje za krčkog biskupa i radosna srca zaželio blagoslovljeno biskupsko služenje na otocima Krčke biskupije, ovime Vam danas, na dan Vašeg imenovanja, i pismom čestitam. Dragi imenovani biskupe Ivica, Crkva Vas po papi Franji poziva i šalje na novo područje pastoralnog djelovanja da budete biskup kleru i Božjem narodu te svim Bogu posvećenim osobama na Kvarnerskim otocima. Starodrevnoj Krčkoj biskupiji Vi ste pozvani biti novi stup apostolskog slijeda jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve. Toj se duhovskoj novosti za nadolazeća vremena raduje Crkva krčka koja Vas je izmolila i s povjerenjem čeka da joj budete dobar Kristov pastir za duhovni rast u vjeri, nadi i ljubavi.
Osobno se radujem Vašem zajedništvu i novoj suradnji u zboru biskupa Hrvatske biskupske konferencije.
Zazivam na Vas i Vašu novu službu nebeski zagovor Presvete Bogorodice Marije, svetog Josipa zaštitnika Hrvatske i blaženog Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, svjedoka istine i nade, koji bdije nad svakim srcem koje se pouzdaje u Boga.”