Blagoslov dvorane Cenacola uoči sv. Antuna u Puli

Blagdan sv. Antuna Padovanskog u pulskoj župi i samostanu posvećenom tom velikom svecu i ove je godine proslavljen veoma svečano. Središnje blagdansko misno slavlje predvodio je umirovljeni porečki i pulski biskup mons. Ivan Milovan. Toga je dana u crkvi svetog Antuna slavljeno sveukupno 6 misnih slavlja, misu poldanicu predvodio je provincijal Hrvatske Provincije sv. Jeronima fra Tomislav Šanko, a tradicionalnu misu s blagoslovom djece i cvijeća u popodnevnom terminu predvodio je p. Leopold Mičić, gvardijan tog samostana.

Trećeg dana trodnevnice uoči blagdana sv. Antuna misu je predvodio provincijal p. Tomislav Šanko uz koncelebraciju gvardijana. Nakon misnog slavlja predvoditelj je blagoslovio prostor Info centra Cenacolo koji je uređen u sklopu samostana. Koordinatorica Info centra Dubravka Tominić je nakon blagoslova izrazila zahvalnost u ime svih onih koji su u tom Info centru Cenacolo pronašli utjehu te konkretnu pomoć i naputke za suočavanje sa problemom ovisnosti u svojim obiteljima.

U izjavi za medije pojasnila je kako je Info centar Cenacolo mjesto gdje svi oni koji žele mogu dobiti informacije o Zajednicama Cenacolo te konkretne naputke i pomoć kako postupiti za ući u program liječenja od ovisnosti, ali isto tako i roditelji mogu dobiti veoma konkretne smjernice i pomoć u otkrivanju postojanja ovisnosti kod svoje djece ukoliko postoji sumnja u takvo što.