Biskupija Morón preuzela upravljanje Kolegijem bl. Alojzija Stepinca u Buenos Airesu

U Buenos Airesu potpisan je u četvrtak 22. veljače ugovor kojim biskupija Morón preuzima upravljanje Kolegijem bl. Alojzija Stepinca u Hurlinghamu u Buenos Airesu, koji su osnovali misionari naše Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.

Na potpisivanju ugovora sudjelovali su biskup Jorge Vázquez, generalni vikar biskupije vlč. Mariano del Río, fra Jordan Ostojić, OFM, i provincijalni delegat Franjevačke provincije San Francisco Solano fra Claudio Darío Equiza, OFM.

Biskupija Morón preuzima upravljanje Kolegijem u Hurlinghamu sa svim njegovim aktivnostima, nastavljajući slijediti evanđeoski duh koji Red Manje braće ondje promiče od samoga osnutka. Biskup je na osobit način zahvalio fra Jordanu na njegovoj privrženosti u upravljanju Kolegijem bl. Alojzija Stepinca u Hurlinghamu te na aktivnom doprinosu drugim zajednicama biskupije.

Također, u petak 23. veljače potpisan je i ugovor sa sestrama klarisama koje su nastanjene na zemljištu Kolegija, a koje će nadalje biskupija Morón financijski podržavati.