Ulazak u postulaturu u Samostanu sv. Frane

Na svetkovinu sv. Franje, 4. listopada 2016., u Samostanu sv. Frane u Zadru u postulaturu su primljena dvojica braće: Dražen Bosak i Benjamin Milković. Obred primanja u postulaturu poslije molitve Srednjeg časa u samostanskom koru pred prisutnom braćom Samostana sv. Frane, te sestara milosrdnica koje djeluju u tom samostanu, predvodio je provincijalni ministar fra Andrija Bilokapić. Fra Andrija je na početku obreda pozdravio svu prisutnu braću i sestre, a osobito postulante istaknuvši kako se čitava provincijska zajednica raduje njihovoj odluci i zahtjevu da započnu život Evanđelja kakvog je u svom životu i Pravilu darovao sv. Franjo.

Nakon čitanja iz Spisa, uslijedila je prozivka braće kandidata za postulaturu, kao i javno izricanje njihove molbe za ulazak u postulaturu, poslije čega je provincijalni ministar novim postulantima darovao Evanđelje – Riječ života, te znak tau objasnivši kako je to znak kojim su obilježeni oni koji trpe zbog gnusoba u svijetu.

“Vi ste, draga mlada braćo postulanti, pozvani kroz ovu godinu postulature, naučiti trpjeti s Kristom i dijeliti svoju bol s njime. Nastojte obilježenost ovim znakom tau nositi u svoj svakidašnji život kako bi uvijek  mogli svojim svetim životom ‘olakšavati’ Gospodinovu patnju koji trpi zbog našeg zla i grijeha”, istaknuo je fra Andrija, te zaključio obred primanja u postulaturu svečanim blagoslovom koji je i sv. Franjo uputio bratu Leonu.

Našoj braći postulantima čestitamo i želimo im blagoslovljen hod kroz sljedeću godinu u zajedništvu s braćom postulantima Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u Samoboru, prateći ih našom bratskom molitvom i podrškom.