SVEĆENIČKO Ređenje U KATEDRALI SV. STOŠIJE

leo

Svećeničko ređenje će biti u subotu, 27. lipnja u 10,00 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru. Za vrijeme koncelebiranog misnog slavlja koje predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić, nadbiskup će za svećenike zarediti đakone Ivicu Bašića iz župa Gromiljak (BiH) i Valtera Kotlara iz Privlake te člana Franjevačke provincije sv. Jeronima, fra Leopolda Mičića iz župe Uznesenja BDM na Dračevcu Zadarskom. Ðakoni su završili teološki studij u Rijeci, obavili đakonski praktikum i položili đakonske ispite u Zagrebu, gdje su s đakonima iz Zagrebačke metropolije pohađali predviđene predmete za đakonsku godinu.

Pozivaju se svećenici koji mogu, da se priključe euharistijskom slavlju ređenja, a svi se potiču pratiti molitvom ređenike i s ljubavlju ih prihvatiti kao članove prezbiterija Zadarske nadbiskupije.

“Dok Bogu zahvaljujemo za dar njihovog zvanja, molimo za naše ređenike, za njihov rast u vjeri i apostolskom žaru, da velikodušno i hrabro stave svoj život u službu Gospodinu” poručuje mons. Puljić. Nakon ređenja predviđeno je primanje u Nadbiskupskom sjemeništu ‘Zmajević’.