Susreta Provincijalnih tajnika triju vijeća JKPM na Visovcu

Susret Provincijalnih tajnika za misije i evangelizaciju te za formaciju i studije, i provincijskih animatora za pravdu, mir i cjelovitost stvorenoga Južnoslavenske konferencije provincijalnih ministara s voditeljima odgovarajućih ureda Generalne kurije i Generalnim definitorom, fra Konradom Cholewom, održan je u samostanu na Visovcu, 26. i 27. travnja 2023. Sudionici su uz radni dio imali priliku posjetiti Nacionalni park.

Po mišljenju sudionika susret je bio vrlo dobar, uz dobro sudjelovanje i bogatu raspravu. Otvorena su različita pitanja koja se odnose na misije i evangelizaciju, na formaciju i studije i na pravdu, mir i cjelovitost stvorenoga.

Kao plod rasprave uobličeno je nekoliko prijedloga koji su preneseni provincijalnim ministrima te će biti uzeti u razmatranje na sjednici Konferencije 22. svibnja 2023. u Dubrovniku. Prema sadašnjoj praksi, generalni definitor odgovoran za slavensko područje pratit će eventualno ostvarivanje ovih prijedloga. Naša tri Ureda za animiranje Reda bit će vam uvijek na raspolaganju bude li potrebna pomoć.