Susret juniora s fra Domagojem Runjom u Zagrebu

U prostorima Samostana sv. Leopolda Bogdana Mandića braće kapucina u zagrebačkoj Dubravi održan je u petak 1. prosinca u popodnevnim satima susret juniora Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda s fra Domagojem Runjom, generalnim delegatom u procesu prestrukturiranja. Susretu je prisustvovao i naš bogoslov fra Benjamina Milković te provincijali fra Milan Krišto i fra Tomislav Šanko.

Uz brojne obvezne sastanke i održavanje reda restrukturiranja naših Provincija, fra Domagoj je osjetio potrebu održati neformalni susret kako bi juniore obavijestio o tijeku i trenutnoj fazi procesa. U izlaganju je govorio o povijesti naše Provincije te je istaknuo zašto je važno održati tu vrijednu strukturu našega Reda, makar i u izmijenjenom obliku.

Strukture su tu kako bi nam olakšavale naš redovnički život, no nekada postaju samo teret što je sada i slučaj. Upravo su zbog toga braća i krenula u taj proces – kako bi strukturu prilagodili današnjim prilikama. Od svojih prvih referenduma do danas, traje dugi put pripreme za ono što nas očekuje u budućnosti, a to je konačno spajanje naših dviju Provincijâ. Na kraju izlaganja fra Domagoj je ohrabrio juniore u pripremi svega onoga što ih očekuje.

Nakon toga je uslijedila rasprava gdje su braća iznosila svoja promišljanja, nesigurnosti i očekivanja o tome što ih očekuje kada proces prestrukturiranja završi. Nakon fotografiranja, uputili su se zajednički u samostansku kapelu na slavlje mise tijekom koje su zahvalili Bogu na tom susretu, molili za proces spajanja naših Provincijâ te za svu našu braću.

Izvor: Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda (uz izmjene)