Split: Održana sjednica JKPM OFM

trstenik_jkpmofm_15_2

Sjednica Južnoslavenske konferencije provincijalnih ministara OFM održana je u franjevačkom samostanu u Splitu na Trsteniku u utorak, 24. veljače 2015., pod predsjedanjem fra Lovre Gavrana.
Na sjednici su sudjelovali fra Andrija Bilokapić, fra Marjan Čuden, fra Lovro Gavran, fra Joško Kodžoman, fra Miljenko Šteko, fra Ilija Vrdoljak, fra Nikola Vukoja i fra Ernest Siekierka.
Na početku sjednice molitvu je predmolio predsjednik fra Lovro Gavran koji je zatim pozdravio članove Konferencije i generalnog definitora fra Ernesta Siekierku.
Radni dio sastanka započeo je izviješćem generalnog definitora fra Ernesta Siekierke koji se osvrnuo na pripreme Generalnog kapitula koji će se održati od 10. svibnja do 7. lipnja 2015. Potom su uslijedila izviješća povjerenstava: fra Joško Kodžoman (povjerenik za odgoj i izobrazbu), fra Ilija Vrdoljak (povjerenik za PMOS), fra Lovro Gavran (povjerenik za misije i evangelizaciju), fra Marjan Čuden (povjerenik za pastoral zvanja), fra Andrija Bilokapić (povjerenik za OFS i Framu), fra Miljenko Šteko o pripremi za zasjedanje UFME u Dubrovniku od 19. do 24. listopada 2015.
Jedna od točaka dnevnog reda bila je priprema međukonferencijskog Kongresa na temu Franjevci i evangelizacija u slavenskim zemljama nakon pada komunizma.
Članovi JKPMOFM posebno se osvrnuli na nacionalni susret posvećenih osoba koji će se održati u Mariji Bistrici 14. ožujka 2015. Sjednica je završila molitvom.