Polaganje prvih zavjeta na Trsatu

U subotu, 27. kolovoza, u bazilici Majke Božje Trsatske u Rijeci nakon uspješno završene godine novicijata pod odgojiteljskim vodstvom fra Ivana Miklenića,  zavjetovala su se petorica novaka koji su u rukama svojih provincijalnih ministara obećali život prema evanđeoskim savjetima na godinu dana.

Svečano misno slavlje predslavio je fra Milan Krišto, provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u zajedništvu s našim provincijalnim ministrom fra Tomislavom Šankom te s fra Marjanom Čudenom provincijalnim ministrom Slovenske franjevačke provincije sv. Križa. U slavlju su sudjelovali brojna braća svećenici iz spomenutih provincija, bogoslovi, roditelji te rodbina naših zavjetovanika kao i njihovi prijatelji.

Ovogodišnji zavjetovanici su: za našu Provinciju sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri  je fra Antonio Bašić iz Rijeke; za Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda fra Danko Mihovilović iz Karlovca, fra Teo Knežević iz Virovitice, fra Loris Pilav iz Zagreba te za Slovensku franjevačku provinciju Sv. Križa fra Domen Iljaš iz Ljubljane. Čestitamo braći!

Naš je fra Antonio Bašić položio je zavjete u rukama našega provincijalnog ministra fra Tomislava Šanka u zajedništvu s dvojicom svjedoka fra Diegom Deklićem, župnikom Župe sv. Antuna u Puli te fra Bojanom Rizvanom, definitorom i župnikom Župe Presvetog Srca Isusova na Voštranici.

Našem bratu Antoniju čestitamo i neka ga prati zagovor sv. Franje na započetom putu služenja Bogu prema evanđeoskim savjetima. Vrijeme koje slijedi našem fra Antoniju vrijeme je studija, pa neka i to vrijeme izučavanja svetih nauka bude praćeno evanđeoskim savjetima i bratskim životom u Zagrebu.

Mir i Dobro!