Franjevačka provincija
Sv. Jeronima U DALMACIJI I ISTRI

Pokopan fra Ivan Kramar, lijes su nosila njegova subraća franjevci

U mjestu Guča Gora u BiH, u ponedjeljak 10. listopada 2022., u nazočnosti subraće fratara, rodbine i prijatelja pokopan je fra Ivan Kramar, predstojnik samostana svetoga Vlaha u Pridvorju koji je smrtno stradao u prometnoj nesreći u 55. godini života. Na sprovodu se u ime naše Provincije od pokojnog fra Ive oprostio i naš provincijalni ministar fra Tomislav Šanko.

Fra Ivan Kramar rođen je u 1967. godine u selu Maljine, općina Travnik. Studirao je teologiju u Sarajevu i Zagrebu. Osnovao je Društvo srednjebosanskih pjesnika 2000., kao i pjesničku manifestaciju ‘Pjesnici pod platanom’, a pokrenuo je i list Vrilo.

U svjetsku enciklopediju poezije, kao hrvatski pjesnik rođen u Bosni i Hercegovini, uvršten je 2015. godine. Kao predstojnik samostana u Pridvoju, fra Ivo Kramar organizirao je niz kulturnih događanja u samostanu, a djelovao je i kao policijski kapelan Dubrovačko-neretvanske županije. Fra Ivan poginuo je u Dubokoj Ljutoj 6. listopada poslijepodne pri sudaru osobnog vozila kojim je upravljao s autobusom Libertasa.