Pismo Generalnog ministra za svetkovinu Duhova 2024.

Pismo Generalnog ministra povodom svetkovine Duhova 2024.

500. obljetnica dolaska prve Manje braće u Meksiko

Rim, 13. svibnja 2024.

U svom govoru efeškim starješinama, apostol Pavao sažima svoj misijski život. On prepoznaje kako je Duh raspetog i uskrslog Gospodina protagonist njegovog dugog putovanja duša poslanja. On je taj koji ga vodi, usmjerava, uvijek ga tjera da nadilazi samog sebe i mnoge granice.

Ako Duhovi učine da osluškujemo taj povjetarac Duha, ove je godine to će biti posebno u spomen na rane svetog Franje, koje nas vraćaju u središte naše karizme, življenje evanđelja slijedeći put siromašnog i raspetog Krista. U tom se svjetlu danas, 13. svibnja 2024., sjećamo 500te obljetnice dolaska prve dvanaestorice misionara u Veracruz u Meksiku, što ih je poslao generalni ministar Fra Francisco de los Ángeles Quiñones, u slobodi duha koja je bit svakog misionarskog poziva. To je jedinstvena i važna činjenica u povijesti Reda na koju se premalo obraća pozornost. Zapravo, to je najpotpuniji i najvažniji projekt za evangelizaciju naroda Amerike, pravi odgovor na dar Duha.

Cjeloviti prijevod pisma Generalnog ministra fra Massima Fusarellija za svetkovinu Duhova 2024. na hrvatski jezik dostupan je na ovoj poveznici: Lettera_Pentecoste_MG_2024_HR.