Otvorena vrata samostana na Košljunu

Od utorka  18. travnja do petka 21. travnja 2017. godine u Samostanu na Košljunu, održani su šesti „Dani otvorenih vrata samostana” Franjevačke provincije sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru. Susret je trajao nepuna četiri dana i bio je namijenjen svim mladićima koji razmišljaju o duhovnom pozivu. Na susretu je sudjelovalo trojica mladića te fra Diego Deklić i fra Tomislav Šanko.

Sudionici su se okupili u utorak u 18.15 sati na molitvu krunice i večernje. Nakon zajedničke molitve i večere slijedilo je međusobno upoznavanje i ugodno druženje sudionika.

Četvrtak je započeo jutarnjom Svetom Misom u 7 sati te zajedničkom jutarnjom molitvom i službom čitanja. Uslijedio je doručak te radni jutarnji program. Fra Diego je podijelio radne zadatke koji su obuhvaćali uređivanje potkrovlja. Prekrasno proljetno jutro i vesela radna atmosfera pogodovala je zajedništvu i upoznavanju te fizičkom razgibavanju. U podne se molila služba čitanja i srednji čas te je uslijedio ručak i druženje za stolom samostanske blagovaonice.

Četvrtak je pružio priliku za jutarnji molitveni susret, košenje trave te izlet u grad Krk. Tu su se sudionici mogli kratko upoznati s bogatom kulturnom ostavštinom i katedralom ovog povijesnog i turističkog centra otoka.

Petak, kao posljednji dan susreta, zaključen je objedom. Nakon ručka i druženja uz kavu sudionici su se polako zaputili svojim kućama uz lijepe dojmove i radosno sjećanje na protekle dane provedene u ugodnom duhovnom i prijateljskom ozračju na malom franjevačkom otočiću.