Održane duhovne vježbe u Samostanu Male braće u Dubrovniku

U Samostanu Male Braće u Dubrovniku održane su duhovne vježbe za braću naše Provincije. Duhovne vježbe predvodio je p. Mirko Nikolić, DI. Od ponedjeljka 10. listopada, pa sve do 14. listopada, braća su imala milost povući se iz svijeta i svakodnevnih dužnosti te se prepustiti duhovnom vodstvu i osobnom razmatranju Božje veličine.

Svaki su dan započinjali zajedničkom jutarnjom molitvom. Nakon jutarnje molitve, uslijedila su predavanja i meditacije duhovnika. Nakon svake meditacije bilo je dovoljno vremena za osobno razmatranje i osluškivanje Božjih poticaja.

Prijepodne braća su zajedno molila Službu čitanja i Srednji čas. Nakon ručka i popodnevnog odmora, braća su imala priliku poslušati i popodnevno predavanje nakon kojeg je uslijedila priprema za misno slavlje.

Misna slavlja predvodila su braća iz Provincije, a propovijedao je p. Mirko Nikolić, predvoditelj duhovnih vježbi. Na duhovnim je vježbama sudjelovalo 15 braće iz Provincije.

U prekrasnom zajedništvu koje je popraćeno molitvom i razmatranjima, braća su se redovito sastajala u zajedničkoj rekreaciji kako bi i zajedništvom obogatili jedni druge. To se bogatstvo susreta najbolje očituje na zajedničkoj fotografiji na klaustru Samostana Male Braće.

Iz Tajništva Provincije