Franjevačka provincija
Sv. Jeronima U DALMACIJI I ISTRI

Novaci na hodočašću ‘Stopama sv. Franje Asiškog’

fraDiego

Od 20. do 26. travnja 2015. novaci naše Provincije sudjelovali su na tradicionalnom međuprovincijskom hodočašću novaka južnoslavenske konferencije nazvanom „Stopama sv. Franje Asiškog“. Sudjelovalo je šest provincija: zagrebačka Sv. Ćirila i Metoda, zadarska Sv. Jeronima, slovenska Svetog Križa, bosanska Bosna Srebrena, hercegovačka Uznesenja BDM i splitska provincija Presvetog Otkupitelja.
U ponedjeljak, 20. travnja, zajedno s novacima iz Livna i Humca krenuli smo prema Trsatu odakle smo slijedećeg dana krenuli prema Asizu. U utorak, 21. travnja, nakon smještaja kod sestra Franjevki misionarki od Marije hodočastili smo u Porcijunkulu. Nakon toga krenuli smo prema crkvi Sv. Damjana gdje smo slavili svetu misu koju je predslavio domeštar Trsatskih novaka fra Bernardin. U srijedu, 22. travnja, hodočastili smo u Greccio, Rivotorto, Fonte Colombo i Poggio Bustone. Svetu misu slavili smo u Grecciu koju je predvodio fra Marko. U četvrtak, 23. travnja, jutarnja molitva je bila u kapeli Svete Klare a sveta misa u Porcijunkuli koju je predslavio meštar fra Jure. Nakon hodočašća u Carceri u crkvi Sv. Damjana sudjelovali smo na klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te na molitvi večernje. U petak, 24. travnja, cijeli dan je bio posvećen upoznavanju Asiza i njegovih svetih mjesta.
U subotu, 25. travnja, hodočastili smo na La Vernu gdje smo imali svetu misu koju je predslavio fra Slavko, a propovijed održao fra Pepi. U nedjelju, 26. travnja, nakon misnog slavlja u kapeli Stigmata koju je predslavio fra Diego, novaci su krenuli prema Padovi gdje smo bili u svetištu Sv. Ante i Sv. Leopolda Bogdana Mandića. Iz Padove su novaci krenuli prema Trsatu, a u nedjelju prema kućama novicijata. Tako je završilo hodočašće novaka Južnoslavenske konferencije ‘Stopama Sv. Franje Asiškog’ koje potiče novake da krenu stopama sv. Franje u svakodnevnom životu.