Najava: Prvi redovnički zavjeti fra Samuela Azemija

U subotu, 27. kolovoza 2016. godine, u Franjevačkom samostanu na Trsatu u euharistijskom slavlju u 15 sati svoje će prve redovničke zavjete u Franjevačkom Redu Male braće položiti braća Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, te fra Samuel Azemi, član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalamciji i Istri sa sjedištem u Zadru koji su završili franjevačku godinu kušnje – novicijat na Trsatu.

Euharistijsko slavlje predvodit će fra Ilija Vrdoljak, provincijalni ministar Provincije sv. Ćirila i Metoda u suslavlju s fra Andrijom Bilokapićem, provincijalnim ministrom Provincije sv. Jeronima, odgojiteljima i ostalom braćom.

Fra Samuel Azemi rođen je 25. rujna 1981. godine u Puli. Živio je u Balama u Istri. Osnovnu školu pohađao je u Rovinju, a Srednju trgovačku školu u Puli. Nakon dužeg razmišljanja potaknutom iskustvom Božjeg poziva, fra Samuel je odlučio svoje zvanje ostvariti u Franjevačkoj provinciji sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru gdje ulazi u postulaturu 2014. godine. Novicijat je živio u zajedništvu s braćom Provincije sv. Ćirila i Metoda na Trsatu, a od rujna započinje svoje studijsko školovanje u Zagrebu.

Fra Samuela preporučamo u molitve, te želeći mu mir i ustrajnost čestitamo mu na polaganju njegovih prvih redovničkih zavjeta!