Franjevačka provincija
Sv. Jeronima U DALMACIJI I ISTRI

Najava: Međufranjevački online tečaj misijske formacije za Europu

Po nalogu generalnih ministara, tajništva za evangelizaciju i misije OFM, OFMConv i OFMCap organiziraju online tečaj o temi „Trenutna evangelizacija u Europi: nova evangelizacija? Franjevački doprinos”. Cilj je oživjeti, promišljati, ažurirati i animirati franjevačku evangelizaciju u današnjoj Europi.

Već od svojih početaka, franjevci su dali značajan doprinos evangelizaciji Europe. S našom osebujnom karizmom, Red manje braće je uvijek s velikom velikodušnošću i kreativnošću odgovarao na crkvene potrebe u različitim vremenima i kontekstima. I danas Crkva računa na našu suradnju. Moramo imati sluha za taj poziv i zajedno pokušati dati najbolje od sebe u ovim vrlo teškim vremenima.

Susreti će se održati 7., 8. i 9. studenoga od 9 do 12 sati na talijanskom jeziku, uz simultani prijevod na engleski, francuski, španjolski, poljski i hrvatski jezik. Program je dostupan na poveznici: Međufranjevački online tečaj misijske formacije za Europu, a prijaviti se može putem prijavnog obrasca na ovoj poveznici.

Foto: Cathopic