Najava: 90. godišnjica osnivanja Župe Presvetog Srca Isusova i 40. godišnjica posvete crkve

90. godišnjica osnivanja Župe Presvetog Srca Isusova u Zadru i 40. godišnjica posvete župne crkve obilježit će se misnim slavljem koje će u ponedjeljak 11. ožujka u 18 sati predvoditi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić. Na misi će koncelebrirati i bivši župnici Župe Presvetog Srca Isusovog.

Župu Srca Isusova za Voštarnicu i Brodaricu osnovao je 12. prosinca 1933. nadbiskup Munzani i pribavio kuću u kojoj je uređena kapela (pošto vlasti nisu davale dozvolu za gradnju crkve). Župom upravlja dijecezanski kler do 1948., a nadbiskup Garković je 9. veljače 1951. ugovorom povjerava našoj Provinciji.

Nakon denacionalizacije kuće 26. ožujka 1980., uz teškoće i ustupke, stanari iseljavaju i slijedi njena rekonstrukcija i adaptacija (1983.-1984.) po projektu arhitekta Ive Novaka. U prostoru kuće su: pastoralni centar, stan za osoblje i prostrana crkva (posvećena 11. ožujka 1984.) ukrašena vitražom akademskog slikara Josipa Botterija iz Splita. Pastoralna djelatnost braće se sastoji u molitvenim oblicima, pobožnostima, katehizaciji, predavanjima (tribine, korizmene i adventske večeri), karitativnoj djelatnosti i vođenju zborovima.