Izdana knjižica Sluge Božjega fra Ive Perana „Oče, evo ti moje srce!“

Vrijeme korizme posebno je prikladno za naše promišljanje o pomirenju i o sakramentu svete ispovijedi. U tu svrhu upravo je objavljena mala knjiga sluge Božjega fra Ive Perana, franjevca i glazbenika, redovnika sveta života, koji je godine 2003. umro u samostanu Svetog Ante na Poljudu u Splitu, a tijelo mu je pokopano na Košljunu (otok Krk), sada smješteno u posebno uređenu grobnicu samostanske crkve, gdje se veoma časti.

Fra Ivan Peran ostavio je veliki trag u crkvenom pjevanju, u propovijedanju i slavljenju Boga na različite načine. Između ostaloga, mnogo je pisao o duhovnom življenju vjere, pa je Ured za njegovo proglašenje blaženim i svetim sabrao njegove najljepše tekstove o pomirenju s Bogom i s bližnjim, čak i s Božjom prirodom. Njegovo zrcalo življenja vjere bile su Božje zapovijedi, poznate kao Deset Božjih zapovijedi, i, još naglašenije, Kristova nova zapovijed, Zapovijed ljubavi.

S knjižicom Sluge Božjega fra Ive Perana – Oče, evo ti moje srce! – bolje ćete duhovno živjeti korizmu i pripremiti se za radosno slavlje uskrsnih blagdana. Ne oklijevajte uzeti knjižicu za sebe i za druge, a Vaš mali prilog od 35 kn po primjerku neka bude za veliki rad Ureda za proglašenje blaženim našega fra Ive Perana.

Knjižicu možete nabaviti na adresi:

Ured (Vicepostulatura) Sluge Božjega fra Ivana Perana

Poljudsko šetalište 2 – Poljud

Tel. 021/380-713 – Mob. 095/871-41-69