Franjevačka provincija
Sv. Jeronima U DALMACIJI I ISTRI

Izvještaj s druge sjednice koordinacije dviju Provincija

U utorak, 6. rujna 2022., u Samostanu sv. Ante u Splitu na Poljudu održana je druga sjednica Koordinacije dviju provincija (Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri i Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda).

Sjednici su nazočili: fra Domagoj Runje, generalni delegat, fra Tomislav Šanko, provincijalni ministar Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, fra Milan Kristo, provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, te provincijski vikari spomenutih provincija fra Stipe Nosići fra Dragutin Bedeničić.

Nakon molitve uslijedilo je kratko upoznavanje članova Koordinacije, jer je ovo prva sjednica u prisutnosti svih članova. Fra Domagoj je predstavio dekret kojim je imenovan Generalnim delegatom, te se razgovaralo o koracima koje je potrebno činiti u procesu restrukturiranja dviju provincija prema spomenutom dekretu.

Sjednica je završena molitvom i dogovorom da sljedeće zasjedanje Koordinacije bude u srijedu 7. prosinca 2022. u Samostanu sv. Frane u Zadru.