Deseti jubilarni susret ministranata naše Provincije

Ovogodišnji deseti jubilarni susret ministranata naše Provincije održan je od 15. do 18. lipnja na Košljunu. Susret je započeo u srijedu 15. lipnja u popodnevnim satima dolaskom i smještajem na otočić, zatim zajedničkom večerom te uvodnim programom (kratkim pregledom susreta u zadnjih deset godina). Slijedilo je pojedinačno predstavljanje ministranata i župa iz kojih dolaze te braće franjevaca: fra Božidara Šuštića, fra Tomislava Šanka, fra Diega Deklića, fra Gabrijela Škibole te fra Leopolda Mičića.

Zajedničko druženje te večeri je završeno prigodom za ispovijed u crkvi. Dani provincijskog susreta bili su ispunjeni trenucima molitve, prigodnim katehezama o logu Godine milosrđa, svetom Leopoldu Bogdanu Mandiću te duhovnom pozivu, društvenim igrama, šetnji otočićem, kupanjem… Posebno je lijep i upečatljiv trag ostavio angažman ministranata na svakodnevnoj Euharistiji kroz čitanje i ministriranje.

Okupljeni ministranti iz naših župa i samostana iz Pule, Rijeke, Zadra, Trogira i Rožata, njih dvadeset petorica,  bili su zadovoljni mogućnošću zajedničkog druženja i boravka na posebnom mjestu ljepote i duhovnosti kao što je Košljun. Susret je zaključen ručkom  u subotu 18. lipnja nakon čega su se sudionici uputili svojim domovima, uz želju za ponovnim okupljanjem dogodine.