Franjevačka provincija
Sv. Jeronima U DALMACIJI I ISTRI

Dani otvorenih vrata Samostana na Košljunu

“Dani otvorenih vrata samostana” održani ove godine od 26. do 30. srpnja u našem Samostanu Navještenja Marijina na Košljunu. “Dani otvorenih vrata samostana” su prigoda za bolje upoznavanje svakodnevnog života i rada franjevaca kako bi mladi ljudi u ozračju bratskog zajedništva, molitve i rada mogli na dublji način razmišljati o duhovnom pozivu. Program je započeo okupljanjem u  samostanu u popodnevnim satima u utorak 26. srpnja.

Od utorka 28. srpnja do subote 30. srpnja dan je započinjao molitvom Jutarnje, Svetom Misom, zatim doručkom i radom. Nakon radnog dijela uslijedila je molitva Srednjeg časa i ručak. U programu je sudjelovalo sve skupa petoro mladića, uključivši dva postulanta te trojica fratara animatora susreta.

U popodnevnim i večernjim satima uz duhovni dio (molitva krunice, klanjanje i duhovne razgovore) bilo je vremena i za odlazak na kupanje te čitanje. Pretposljednjeg dana, u petak 29 .srpnja otišli smo u posjet gradu Krk. Program je završio ručkom nakon kojeg su se sudionici uputili svojim domovima i svakodnevnim obvezama obogaćeni novim iskustvom i poznanstvima.