Generalni ministar pohodio Samostan sv. Ante na Poljudu

U sklopu posjeta Generalne uprave Franjevačkog reda OFM Južnoslavenskoj konferenciji provincijala OFM generalni ministar Michael Anthony Perry posjetio je 17. lipnja i franjevački samostan na Poljudu. S njim je bio fra Julio Cesar Bunader, generalni vikar, te članovi generalnog definitorija: fra Caoimhin o Laoide; fra Ignacio Ceja, fra Nicodeme Kibuzehose, fra Ivan Sesar, fra Lino Gregorio Redoblado, fra Valmir Ramos i fra Antonio Scabio.

U njihovoj pratnji bili su članovi Južnoslavenske konferencije provincijala: fra Miljenko Šteko, fra Joško Kodžoman, fra Andrija Bilokapić, fra Marjan Čuden, fra Jozo Marinčić i fra Ilija Vrdoljak. Na početku susreta okupljenu je braću u ime domaćina pozdravio fra Ante Bilokapić, gvardijan brastva, koji je istaknuo povijesnu važnost ovoga samostana, ali i značaj koji samostan danas ima u gradu Splitu i njegovoj okolici kao Svetište sv. Ante.

Fra Bernardin Škunca, vicepostulator kauze za proglašenje blaženim i svetim fra Ivana Perana, upoznao je članove Generalne uprave i provincijalne ministre naše Konferencije s radom vicepostulature te životom fra Ive Perana. Nakon uvodnih riječi, braća su se zadržala u ugodnom i spontanom bratskom druženju na večeri, nakon koje su obišli samostansku crkvu kao i perivoj Svetišta sv. Ante.