Proslavljen obred ulaska u postulaturu

Dana, 26. kolovoza 2022., u svetištu Majke Božje Trsatske u Rijeci svečano je proslavljen obred ulaska u postulaturu kojeg je predvodio fra Milan Krišto, provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u zajedništvu s našim provincijalnim ministrom fra Tomislavom Šankom kao i okupljenom braćom dviju Provincija.

Za našu redovničku zajednicu, franjevačku provinciju sv. Jeronima u Zadru postulant je brat Boris Ćopo iz Ploča koji je obredom primanja u postulaturu započeo franjevački hod i upoznavanje bratskog života utemeljen na evanđeoskim savjetima kojima će nastojati oblikovati svoj život i usmjeriti ga u služenju našoj zajednici kao časni brat u službi evanđeoskog života.

Našem bratu Borisu čestitamo i želimo obilje blagoslova na započetom putu kao i braći postulantima iz Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda koji će godinu postulature provesti zajedno u Samoboru pod vodstvom fra Marina Grbešića, magistra postulanata u suradnji s našim magistrom postulanata fra Leopoldom Mičićem.