Generalni ministar Reda manje braće u vizitaciji franjevačkoj provinciji sv. Jeronima u Hrvatskoj

Generalni ministar Reda Manje braće fra Michael A. Perry posjetio je Franjevačku provinciju sv. Jeronima u Hrvatskoj od 15. do 18. listopada 2015. Posjet je započeo u Splitu. Zajedno s generalnim definitorom fra Ivanom Sesarom, provincijalom fra Andrijom Bilokapićem i tajnikom Provincije fra Tomislavom Šankom posjetio je samostan sv. Ante Padovanskog u Splitu. Poslijepodne istog dana, Generalni ministar je posjetio sjedište Provincije u Zadru. Sljedećeg dana je održan prvi dio susreta s braćom iz Provincije. Susret je započeo u 9.30 u samostanu sv. Frane u Zadru, koji je  najstariji franjevački samostan izvan Italije.

Bilo je prisutno 26 fratara iz Provincije sv. Jeronima, zajedno s Generalnim ministrom i generalnim definitorom, koji je bio moderator susreta. Tema susreta bila je: “Budućnost Provincije sv. Jeronima”. Susret je protekao u duhu otvorene i bratske rasprave. Nakon susreta generalni definitor je predvodio svetu misu u koncelebraciji sa svim okupljenim fratrima, uključujući generalnog ministra i provincijala.

Generalni ministar je u propovijedi naglasio da se ne treba bojati preuzeti teške odluke prepuštajući se Bogu i Njegovoj volji. Sljedećeg dana Generalni ministar je posjetio južni dio Provincije. Susret je održan u Dubrovniku, s istom temom kao prethodnog dana. Poslijepodne su se Generalni ministar, generalni definitor i generalni delegat za međuprovincijsku suradnju susreli s članovima Uprave Provincije sv. Jeronima pri čemu su naznačili neke točke za sljedeći provincijski kapitul koji će se održati nakon Uskrsa sljedeće godine.