Adventski koncert crkvenih zborova u Samostanu Male braće u Dubrovniku

U našem Samostanu Male braće u Dubrovniku, na 3. nedjelju Došašća, održan je 5. Adventski  koncert crkvenih zborova Dubrovačke biskupije, pod nazivom „Nebesa odozgor rosite“.

U ime organizatora, Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije, sve zborove i okupljene, pozdravila je predsjednica Vijeća Marijeta Radić, koja je izrazila radost zbog ponovnog održavanja ovog koncerta nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom  koronavirusa. Napomenula je kako je ovo peti put da Vijeće organizira ovaj adventski koncert te zaključila kako je upravo glazba „jezik koji je Bog izabrao u svojoj komunikaciji s čovjekovim srcem“ kako bi stvorenje moglo slaviti Stvoritelja.

U programu je sudjelovalo ukupno 11 zborova iz gradskih i biskupijskih župa. Svi zborovi zajedno su izveli nekoliko adventskih pjesma uz pratnju Tamburaškog sastava crkve Domino u Dubrovniku. Program su vodili Nike Nagy i Mislav Ćimić. Prigodne meditativne tekstove, o povijesti spasenja, napisala je s. Pia Herman, a organizaciju koncerta koordinirala je članica Vijeća Marija Brčić.

Svojom je prisutnošću koncert uzveličao i dubrovački biskup mons. Roko Glasnović koji je na kraju zahvalio svim članovima zborova i njihovim voditeljima, kao i župnicima koji podržavaju liturgijsko pjevanje. „Glas viče u pustinji: pripravite put Gospodinu“, podsjetio je biskup na riječi biblijskih čitanja te ohrabrio pjevače da, uz zahvalnost na daru kojeg su dobili, svojim glasovima upućuju na Riječ. „Velika će vam radost biti da tu Riječ donosite do drugih srdaca“  – poručio je biskup dubrovački. Poželio je svima da u miru i radosti dočekaju Božić i čestitao im novu 2023.godinu.

Fotografije i dio teksta preuzete s dopuštenjem Ureda za medije dubrovačke biskupije na ovoj poveznici.

Iz Tajništva