Franjevačka provincija
Sv. Jeronima U DALMACIJI I ISTRI

Pohod nadbiskupa Devčića Župi sv. Nikole Tavelića u Rijeci

 

U nedjelju 29. siječnja nadbiskup Ivan Devčić u pratnji tajnika Josipa Tomića posjetio je našu Župu sv. Nikole Tavelića u Rijeci. Pohod je započeo susretom sa Župnim pastoralnim vijećem. Tajnik Župnog pastoralnog vijeća, Slaven Kulić, predstavio je ukratko pastoralni program i aktivnosti naše župe u koje su naši župljani uključeni.

Uslijedio je kraći razgovor između prisutnih i nadbiskupa koji je protekao u ugodnom i bratskom raspoloženju. Nakon susreta nadbiskup je potpisao župne knjige te se susreo s prvopričesnicima, krizmanicima i njihovim roditeljima u župnoj crkvi. Sveta Misa započela je u deset i trideset sati kraćom procesijom i blagoslovom vjernika od strane nadbiskupa te molitvom za nadbiskupa koju je predmolio župnik fra Tomislav Šanko.

Nadbiskupa je pred svim nazočnim vjernicima, koji su se u lijepom broju sakupili na nedjeljnu Euharistiju, pozdravio i tajnik Župnog pastoralnog vijeća. U svojoj je homiliji nadbiskup naglasio važnost vjere kojom se otkriva ono bitno i skrovito i daje snagu za život u trenucima kada se sva druga svijetla pogase. Po završetku slavlja vjernici su imali prilike susretati nadbiskupa u velikoj župnoj dvorani te se zadržati s njim u neformalnom druženju. Nadbiskupski pohod završio je prigodnim ručkom.